×

info telefon +385 1 46 10 225

Zubni implantati

Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, zubni implantati najbolje su rješenje.

Njihova je najveća prednost ta što omogućavaju da se samouvjereno smijete, pričate, jedete i uživate u ostalim svakodnevnim aktivnostima bez razmišljanja o zubu ili zubima koji vam nedostaju.

Opis zahvata

Gubitak zuba uzrokovan traumom, parodontitisom, vađenjem zuba ili starenjem može ozbiljno narušiti vaš izgled.

Neovisno o razlogu, izgubljeni zub mora se nadomjestiti, a terapija zubnim implantatima je dugotrajno, funkcionalno i estetsko rješenje koje osigurava pravilan zagriz i predivan osmijeh.

Što su zubni implantati?

Zubni implantati su umjetni nadomjesci koji se ugrađuju u čeljusnu kost, kako bi zamijenili korijene zuba koji nedostaju.

Implantat u obliku vijka ugrađuje se u čeljusnu kost na mjestu gdje nedostaje zub, a na njega se postavlja implantatska suprastruktura, na koju se zatim postavlja protetski rad.

Zubni implantat je izrađen od biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti jer ga organizam ne prepoznaje kao strano tijelo.

U Poliklinici Bagatin koristimo vrhunske Straumann implantate koji imaju 20 godišnju tradiciju, a osiguravaju najbolje rezultate i uspješnost terapije.

Kada zubni implantati srastu s kosti, oni funkcioniraju jednako kao prirodni zubi, u potpunosti zamjenjuju zube koji nedostaju te vraćaju osjećaj samopouzdanja i podižu kvalitetu cjelokupnog života.

U ponudi imamo i Straumann SLActive® implantate koji omogućavaju brže srastanje implantata s kosti te time i veći uspjeh terapije.

Svaki je Straumann implantat pod garancijom na materijal i garantira odsutnost bilo kakvih defekata u materijalu ili lom.

U našoj ponudi su također ICX implantati poznatog njemačkog proizvođača Medentis, poznati po svojoj dugoročnoj kvaliteti i povoljnoj cijeni.

 

 

Kada se sve koriste zubni implantati?

Implantati se ne koriste samo kod gubitka jednog zuba, nego i u kombinaciji s drugim zubima kako bi podupirali fiksne ili mobilne protetske radove.

Osim toga, ugradnja zubnog implantata znatno je bolje rješenje kada nedostaje samo jedan zub, za razliku od sanacije nedostatka mostom.

Iz jednostavnog razloga - nije potrebno brusiti susjedne zdrave zube koji bi bili nosači mosta.

Sve detalje o zubnim implantatima možete pronaći u našem Vodiču za zubne implantate kojeg smo kreirali kako bismo vam pružili sve potrebne informacije o ovom zahvatu.

U njemu ćete pronaći sve o preoperativnom i postoperativnom razdoblju, pripremi, zahvatu i mjerama opreza, kao i ilustracije koje objašnjavaju svaki korak.  

Ugradnja zubnog implantata

PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA

Za nadoknadu izgubljenog zuba, zubni implantati najbolje su rješenje.

Jak i čvrst, dentalni implantat u potpunosti nadomješta izgubljeni zub, a osjet i funkcionalnost mogu se usporediti s prirodnim zubom.

Ostala rješenja mogu dovesti do propadanja kosti te mogu smetati pri jelu, smijanju, govoru i ostalim svakodnevnim aktivnostima.

Napravljeni su da traju. Dentalni implantati su dugotrajno rješenje. Tradicionalni dentalni mostovi poduprti izbrušenim zubima traju između pet i sedam godina, uz ispravnu njegu i do 10 godina, no u određenom trenutku ih je potrebno zamijeniti. Zubni implantati rješenje su za cijeli život.

Zadržite oblik lica i osmijeh. Gubitkom zubi, lice gubi potporu i dobiva oronuli izgled. Zubni implantati omogućavaju održavanje prirodnog oblika lica i osmijeha.

Očuvajte kost. Prazan prostor koji u ustima nastaje gubitkom zuba može uzrokovati dodatne zdravstvene probleme, poput gubitka ili propadanja dijela čeljusti. Kada ne podupire prirodne zube, kost propada, gubi na snazi i čvrstoći. Zubni implantat je jedina opcija nadomještanja zubi koja održava kost zdravom na način da stimulira rast kosti i tako sprječava njeno propadanje.

Govorite lako. Prilagodbu zubnoj protezi često prati muka u izgovoru svakodnevnih riječi. To nije slučaj kod dentalnih implantata jer funkcioniraju kao prirodni zubi.

Zaštitite svoje zdrave zube. Dentalni implantati postavljaju se u čeljust, na mjesto gdje je bio korijen izgubljenog zuba, bez utjecaja na zdrave zube. Također, sprečavaju da se zdravi okolni zubi pomiču kao što je slučaj kad na mjestu izgubljenog zuba ostane prazan prostor.

Božica Kovačić
Božica Kovačić
Bezmetalne keramičke krunice i Straumann zubni implantati
„Konačno se mogu slobodno smijati, bez imalo srama i bez prikrivanja! Presretna sam s rezultatom i neopisivo sam zahvalna stručnjacima Poliklinike Bagatin koji su mi omogućili ovu predivnu transformaciju jer od sada mogu samopouzdano koračati kroz život i uživati u svakom njegovom trenutku.“
Ivan Potočki
Ivan Potočki
Bezmetalne keramičke krunice i Straumann zubni implantat
„Poliklinika Bagatin ispunila je sva moja očekivanja. Oduševljen sam rezultatom, stručnim i ljubaznim osobljem i u potpunosti prijateljskim pristupom. Beskrajno sam zahvalan na potpuno novom izgledu i pogledu na život. Konačno mogu uživati u smijehu sa svojom djecom bez osjećaja srama i krivnje.“
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Kandidati

Nedostaje vam jedan ili više zuba?

Imate poteškoće pri jedenju ili ne govorite razgovijetno zbog nedostatka zuba?

Patite zbog neudobnih proteza koje loše prianjaju? 

Dentalni implantati su rješenje za vas. 

Potencijalna zapreka može biti količina preostale kosti, odnosno visina i širina koštanog grebena. U tom slučaju je potreban dodatni zahvat augmentacije (povećanja) kosti kako bi se mogla izvesti ugradnja implantata u čeljust.

Imperativ je dobra oralna higijena, kao i to da nemate zdravstvenih problema koji mogu ugroziti cijeljenje (npr. nekontrolirani dijabetes, kemoterapija/zračenje nakon tumora i slično).

Nakon kliničkog pregleda i dijagnostike, naš oralni kirurg dr. Krešimir Doblanović procijenit će jeste li pogodan kandidat za ugradnju implantata te u dogovoru s vama odrediti terapiju.

Konzultacije s oralnim kirurgom

Priprema

Prije ugradnje zubnog implantata potrebno je napraviti kompletan pregled usne šupljine i digitalnu rendgensku snimku obje čeljusti (ortopan).

Kroz razgovor sa stomatologom bit ćete detaljno upoznati sa svim fazama ugradnje implantata te fazama koje slijede nakon ugradnje.

Ortopan prije i poslije
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Tijek zahvata

Zubni (dentalni) implantat se ugrađuje u kost pod lokalnom anestezijom, stoga je sam postupak potpuno bezbolan

Postoji nekoliko koraka ugradnje zubnih implantata:

  • Prvi korak je izvaditi postojeći zub (ako već nije izvađen) te ugradnja vijka. 
  • Drugi korak je razdoblje oporavka koje traje od 3 do 6 mjeseci tijekom kojeg dentalni implantat srasta s kosti (proces koji se naziva oseointegracija).
    Tijekom zarastanja, ako implantat ima primarnu stabilnost, može se nositi i privremena krunica. Nakon što je okolno koštano tkivo sraslo s implantatom i tako osiguralo stabilan temelj za novi zub, na implantat se postavlja gingivo-former koji oblikuje zubno meso za zubni nadomjestak.
  • Treći i četvrti korak nastupaju tjedan do dva kasnije, nakon zarastanja i oblikovanja zubnog mesa, kada se na implantat postavlja suprastruktura na koju se postavlja protetski rad čime se postiže vrhunsko funkcionalno, ali i estetsko rješenje.
zubni implantati - proces ugradnje

METODE UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTATA

Klasična metoda ugradnje zubnih implantata

Klasična metoda ugradnje zubnih implantata odvija se u 2 do 3 faze.

Prvo se izvadi zub, zatim se ugrađuje implantat i završno se izrađuje keramička kruna.

Ovim načinom ostavlja se puno vremena za zacjeljivanje između faza.

Dok se ne postave trajne keramičke krunice (metal-keramičke ili bezmetalne krunice) klijent nosi privremene krunice.

Ubrzana metoda ugradnje zubnih implantata

Ubrzana ugradnja implantata je kada se faze 2 i 3 odrađuju u nekoliko dana, ali postoje određeni preduvjeti koje treba provjeriti prije zahvata.

Oporavak

Nakon ugradnje, nelagoda bi trebala biti minimalna.

Može doći do oticanja lica, kao i manjeg krvarenja i oticanja u području ugrađenog implantata. U tom slučaju preporuka je koristiti hladne obloge.

Ukoliko je potrebno, propisat ćemo vam lijekove protiv bolova za smanjenje boli nakon zahvata (Neofen forte, Ketonal, Voltaren, nikako Andol ili Aspirin jer produljuju krvarenje). 

Isti dan nakon ugradnje implantata ne preporučujemo ispirati usta, a tjedan dana nakon zahvata preporučujemo našim klijentima da se suzdrže od pušenja. 

U razdoblju od pet do sedam dana nakon zahvata, prehrana bi trebala biti ograničena na mekanu hranu.

Šavovi se uklanjaju tjedan dana nakon zahvata, no najčešće se upotrebljavaju šavovi koji sami otpadaju pa uklanjanje nije potrebno.

Za postoperativnu higijenu rane potrebno je koristiti mekane četkice za zube te je dobro iščetkati okolne zube kako ne bi došlo do onečišćenja rane.

Za povezivanje implantata i kosti potrebno je održavati dobru oralnu higijenu.

Uz pravilnu njegu, zubni implantat može ostati na mjestu doživotno.

Mjere opreza

Neadekvatna oralna higijena glavni je uzrok neuspjeha kod postavljanja zubnih implantata jer u tom slučaju može doći do infekcije implantata i okolnog područja.

Takav se upalni proces može liječiti, ali u nekim slučajevima je potrebno izvaditi implantat te nakon oporavka ponoviti implanto-protetsku terapiju.

U rijetkim slučajevima može doći do odbacivanja zubnog implantata. Razlog najčešće leži u klijentovom organizmu.

Cijena

POSEBNA POGODNOST

Do kraja mjeseca Poliklinika Bagatin ima posebnu akciju za vrhunske Straumann implantate - za gotovinsko plaćanje dajemo čak 1000 kn popusta!
 

Cijene zubnih implantata u našoj Poliklinici ovise o vrsti implantata koji se ugrađuju.

Dodatni kirurški zahvati mogu biti potrebni prije ugradnje implantata kako bi se osigurala dugotrajnost protetskog rješenja i implantata.

Kirurški dio se naplaćuje odvojeno od protetskog dijela zbog velikog broja protetskih mogućnosti za koje se možete odlučiti. 

Nakon detaljnog dijagnostičkog pregleda, naš stomatolog će vam preporučiti najbolju opciju.

Ako vas zanima više informacija, možete nas kontaktirati putem maila na info@bagatin.hr ili telefonski na 01/4610 225. 

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Cijene zubnih implantata u našoj Poliklinici ovise o tipu implantata i vrsti nadogradnje. Svaki Straumann implantat nosi garanciju na materijal i garantira odsutnost bilo kakvih defekata materijala ili lom. Koja je cijena zubnih implantata te koje su mogućnosti plaćanja možete saznati u našem cjeniku.

U Poliklinici Bagatin koristimo samo vrhunske Straumann zubne implantate koji imaju 20 godišnju tradiciju, a osiguravaju najbolje rezultate i uspješnost terapije. Također, u našoj ponudi možete pronaći ICX implantate. Jedna od vodećih kompanija u svijetu za proizvodnju dentalnih implantata poznatog njemačkog proizvođača Medentis, poznati po svojoj dugoročnoj kvaliteti i povoljnoj cijeni.

Uspješnost ugradnje zubnih implantata je izrazito velika. U svijetu se godišnje ugrade milijuni zubnih implantata s uspjehom od 99%.

Ugradnja implantata je mali operativni zahvat koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon što anestezija popusti moguća je bol i neugodan osjet zbog samog zahvata i procesa zacjeljivanja. 

Nakon integracije implantata u kosti na implantat se postavlja protetska nadogradnja, koja služi kao nosač za krunice, mostove ili proteze.

Ugradnja implantata se preporučuje osobama kojima nedostaje jedan ili više prirodnih zubi, kao i onima kojima je narušena prirodna mogućnost žvakanja, estetski izgled ili govor. Također, ugradnja se preporučuje i kod osoba koje ne mogu nositi zubne proteze ili im je nošenje jako otežano.

Dentalni implantat je maleni vijak koji oponaša korijen zuba, a kirurškim se putem ugrađuje u kost čeljusti. Izrađen je od titana, metala kojeg tijelo dobro prihvaća i koji s kosti stvara čvrstu vezu čineći stabilan temelj.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.