×

info telefon +385 1 46 10 225

Invisalign

Najnapredniji prozirni aparatić za zube koji će transformirati vaš osmijeh i život

Invisalign® aparatić za zube gotovo je nevidljiv i vrlo elegantan.

Izravnava vaše zube pomoću niza gotovo nevidljivih udlaga, koje su posebno izrađene po vašim zubima i vrlo se lako mogu skinuti i stavljati. Kada jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, zamjenjuje se drugom iz tjedna u tjedan, tako se i vaši zubi pomiču i čine savršen osmijeh.

Opis zahvata

Invisalign® prozirni aparatići za zube u potpunosti su napravljeni po mjeri. Nevidljivi su i odlično prianjaju na vaše zube. Svaka udlaga polako mijenja položaj zuba, pomičući ih horizontalno i vertikalno, a može ih čak i rotirati ukoliko je potrebno. Projektirani su/kreirani tako da koriste strogo definiranu količinu sile na točno određenom mjestu u točno određeno vrijeme.

U trenutku kada se prijeđe na sljedeći set udlaga, vaši zubi postepeno mijenjaju poziciju prema terapijskom planu koji je definirao vaš stomatolog.

Invisalign® aparatići, odnosno setovi udlaga, izrađeni su u Americi od jedinstvenog, patentiranog, višeslojnog SmartTrack® materijala.

Invis

Zašto baš Invisalign®?

Invisalign® prozirni aparatić za zube dolaze iz američke kompanije koja je posvećena kontinuiranim inovacijama, sa 20-godišnjim kliničkim istraživanjima i preko 700 patenata. Niti jedan prozirni aparatić na tržištu nije temeljen i testiran na 4 milijuna slučaja.

  • Do 50% kraći period potreban za liječenje
  • S izmjenama udlaga na tjednoj bazi, bliže ste osmijehu kojeg želite postići
  • Manji broj dolazaka stomatologu jer se unaprijed dobije 7 – 8 različitih udlaga
  • Dokazani rezultati
  • SmartTrack® materijal i SmartForce® tehnologija klinički su dokazani u postizanju predviđanja kretanja vaših zuba
  • Bolje prianjanje, veća udobnost i ugodnost
  • Mogućnost samostalnog skidanja i stavljanja aparatića po potrebi
  • Učinkoviti kod kompliciranih slučajeva. S inovacijama poput ove, vaš stomatolog može pomicati zube puno preciznije i vidjeti rezultate u svakoj fazi tretmana/liječenja
  • Jedinstven aparatić za vaše tinejdžere - prilikom procesa liječenja pokazalo se da tinejdžeri imaju više samopouzdanja nego kog nošenja običnog aparatića
  • Posebne točke na udlagama za tinejdžere koje služe kao indikatori istrošenosti materijala, odnosno, kontrole pravilnog nošenja aparatića

Kandidati

Dizajnirani su i za djecu i za odrasle. Tinejdžeri otkrivaju svoj najbolji i najljepši osmijeh kroz ovaj jedinstveni tretman razvijen samo za njih, dok odrasli dobivaju osmijeh koji su oduvijek željeli bez da svoj društveni život moraju staviti na čekanje. 

Klinički je dokazano da su Invisalign® aparatić i sam način liječenja učinkoviti za vrlo širok raspon slučajeva, od onih jednostavnijih do nešto kompliciranijih.

Invisalign

Razmak među zubima

Uzroci pojave (većeg) razmaka među zubima mogu biti poremećaji u rastu i razvoju, ortodontske anomalije, odstupanja u veličini i nagibu zuba, patološka stanja te mnogi drugi čimbenici poput manjaka zuba zbog čega se drugi zubi pomiču.

Nepravilan zagriz

Javlja se kada zubi gornje i donje čeljusti ne sjedaju u potpunosti jedni na druge kako bi trebali u idealnim uvjetima, točnije, dolazi do preklapanja. Uzrokovano je genetikom, lošim oralnim navikama ili prekomjernim razvojem kosti koja podupire zube. Može dovesti po problema sa zagrizom, do iritacije, do prekomjernog trošenja donjih zuba, a može uzrokovati i veliku bol u zglobovima prilikom žvakanja. Nepravilan zagriz ili bilo koja vrsta anomalije zubi dovode do potrebe za popravljanjem, nadograđivanjem ili u krajnjem slučaju vađenjem zuba.

Otvoreni zagriz

Kada pacijent zagrize između gornjih i donjih zuba ostaje razmak različite veličine. Većinom je uzrokovano genetikom ili pretjeranim cuclanjem prsta/dude varalice kod male djece. Otvoreni zagriz može uzrokovati bolno žvakanje, a čak i poremećaj u govoru i izgovaranju pojedinih riječi.

Zbijeni zubi (kompresija)

Kompresije zubnih lukova pripadaju među najčešće ortodontske nepravilnosti. Bit im se ogleda u nedostatku prostora za pravilno svrstavanje svih zuba u zubne lukove. Također, rezultat je nesklada u veličini širine zuba te raspoloživog prostora za prihvaćanje zuba u alveolarnom grebenu. To se može prezentirati kao odnos između veličine zuba i zubnoga grebena. Može rezultirati pucanjem zuba, nakupljanjem plaka na nepristupačnim mjestima i povećana je mogućnost pojave bolesti desni.

Križni zagriz

Križni zagriz je pojava kada gornji stražnji zubi prilikom zagriza dodiruju unutrašnje kvržice donjih stražnjih zubi. Nastaje onda kada su gornji zubi nagnuti prema unutra ili kada je gornja čeljust uža od donje i može zahvatiti jednu ili obje strane usta.

Tijek zahvata

Odabir Invisalign® tretmana liječenja nepravilnosti zuba važna je dentalna, ali i financijska odluka, stoga je važno pronaći pravog stomatologa. Na prvim konzultacijama vaš će vam stomatolog, nakon detaljnog pregleda, reći koja je vaša problematika i je li Invisalign® aparatić dobar odabir.

Stomatolog će napraviti detaljan pregled vaših zuba i na temelju vaših otiska kreirati individualan plan terapije. Program omogućava da se točno odredi vrijeme potrebno za korekciju zagriza i da se unaprijed definiraju svi pomaci po tjednima. Moći ćete vidjeti kako će se vaši zubi s vremenom pomicati te ćete dobiti projekciju finalnog rezultata.

Nakon što se aparatić,odnosno, udlage izrade, potrebno je nositi ih 20 – 22 sata dnevno za najbolje rezultate, a skidaju se samo za vrijeme jela te za vrijeme pranja zubi.

Kako nosite svaki novi set udlaga, tako se vaši zubi nježno i precizno pomiču prema unaprijed definiranom planu. Vaš stomatolog može preporučiti mijenjanje udlage svakih tjedan dana (koje dobijete unaprijed izrađene) i dogovoriti nekoliko kontrolnih termina unaprijed.

U svakoj ćete fazi moći vidjeti vlastiti napredak i veseliti se finalnom rezultatu. 

Invisalign

Oporavak

Nakon što ste završili s terapijom, preporuka je nositi Vivera retainer. Napravljen je od istog materijala kao i udlage i također su potpuno prilagođeni vašim zubima.

Osim što su mekani i ugodni za nošenje, prozirni aparatići, odnosno udlage mogu se jednostavno skinuti. To znači da možete normalno nastaviti raditi sve što ste i dosad radili, od četkanja do uživanja u omiljenoj hrani.

U slučaju posebnih prigoda samo izvadite svoju udlagu i vratite je kada ste spremni. Iako, čak i kada je nosite većina ljudi neće primijetiti jer je gotovo prozirna.

U slučaju bavljenja sportom, ne morate se brinuti o potencijalnoj ozlijedi koja se može dogoditi, točnije o mogućnosti da vam žice ogrebu usnice ili zubno meso. Također, ako sport kojim se bavite zahtijeva sigurnosnu udlagu, jednostavno izvadite aparatić i stavite potrebnu sportsku udlagu. 

Mjere opreza

Za vrijeme nošenja aparatića preporuka je ne pušiti, ne konzumirati vruću hranu i pića te ne konzumirati obojenu hranu, poput kurkume.

Jednostavno čišćenje same udlage. Dovoljno ju je prije spavanja isprati vodom i/ili oprati četkicom.

Nema ozljeda zubnog mesa zbog potrganih žica i bravica.

Nema boli zbog prejakog stezanja žica i bravica.

Odluka o nošenju Invisalign® aparatića za zube jednostavnija je kada znate da za vrijeme liječenja možete normalno živjeti svoj život, onako kako želite. Ne morate se brinuti o iritacijama desnih, zubnog mesa i usnica koje drugi aparatići mogu uzrokovati. 

Cijena

Do kraja mjeseca naručite se na specijalistički ortodontski pregled s vrhunskom stručnjakinjom po promotivnoj cijeni od samo 150 kuna.

Rezervirajte već danas svoj termin putem maila  info@bagatin.hr ili nas nazovite na 01/46 10 225. 

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu terapije možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.