×

Gratis dental pregled

Naručite se

Renew lift ultrazvučni lifting tijela

Fokusirani ultrazvuk ili mikrofokusirani ultrazvuk u tretmanima se koristi kako bi se prodrlo u dublje slojeve kože, sve do masnoga tkiva, a da se pritom ne oštećuje koža i okolni dijelovi tretiranoga područja.

Renew Lift tretmanom razbijaju se masne stanice i celulit te se paralelno, kontroliranim zagrijavanjem tkiva, potiče nastajanje novoga kolagena što rezultira učvršćivanjem, zatezanjem i podizanjem kože. Masne stanice, posljedično, odumiru.

Opis zahvata

Renew lift predstavlja neinvazivnu metodu zatezanja, učvršćivanja i podizanja kože lica, vrata, dekoltea i tijela. Uređaj u svome radu koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) na određenoj dubini unutar vaše kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa.

Renew lift

Operateru nudi na odabir četiri nastavka koja se razlikuju po frekvenciji i dubini fokalne točke, točnije jedan nastavak koji je namijenjen isključivo za tretmane na tijelu (13 mm) i tri koja se koriste u tretmanima lica i tijela (na dubini 1.5, 3.0 ,4.5 mm). Kod tretmana oblikovanja tijela, odnosno redukcije lokaliziranih masnih naslaga, prvenstveno u području struka (abdomen i donji dio leđa), tehnologijom fokusiranog ultrazvuka kontrolirano se zagrijavaju masne stanice što dovodi do oštećivanja i posljedično odumiranja masnih stanica i njihovog izlučivanja iz tijela. Također je moguće djelovati i na opuštenu kožu dekoltea,  bokova, unutarnje i vanjske strane bedara, stražnjice i ruku.

Točnije, Renew lift djeluje na principu usmjeravanja ultrazvučnih valova koji emitiraju kontroliranu energiju i fokusiraju je na točno određenu dubinu.

Ovisno o dijelu tijela koje se želi tretirati, na određenu dubinu se usmjeravaju ultrazvučni valovi koji zagrijavaju tkivo u takozvanim termalnim koagulacijskim točkama (TKT), a bez oštećenja okolnog tkiva.

U toj točki dolazi do naglog podizanja temperature (preko 60 °C) što potiče proces regeneracije i zatezanja tkiva, te kod određenih tretmana, poticanje lipolize, odnosno odumiranja masnih stanica. Okolno tkivo se ne oštećuje, već iz njega kreće regeneracija.

Prilikom tretiranja kože pokreće se proces koji se sastoji od tri faze: faze upale, faze proliferacije, odnosno obnove, te faze remodeliranja.

Uređaj potpuno neinvazivno dovodi optimalnu količinu ultrazvučne energije na najbolju moguću dubinu, kako bi proizveo prirodni odgovor tkiva u vidu stvaranja velike količine kolagena (ili kod oblikovanja tijela - fokusirana ultrazvučna energija djelovanjem na masne stanice dovodi do njihovog oštećivanja i odumiranja). 

Kontroliranim zagrijavanjem tkiva na različitim dubinama dobivamo drugačije efekte na koži. Prvi rezultati kod većine klijenata uočavaju se neposredno nakon tretmana, a krajnji rezultat vidljiv je do 3 mjeseca od tretmana.

Velika je prednost ovog tretmana što mu rezultati traju od jedne do dvije godine (ovisno o problematici koja se tretira), a u većini je slučajeva dovoljan samo jedan tretman.

Kandidati

Idealan kandidat za Renew Lift ultrazvučni lifting tijela je osoba kojoj je potrebna umjerena i lokalizirana redukcija masnih stanica. Ovo nije metoda za gubljenje kilograma, već isključivo za oblikovanje tijela. Tretman je namijenjen osobama koje imaju malo iznad idealne težine i ne mogu izgubiti tvrdokorne lokalizirane masne naslage.

HIFU tehnologija je odobrena od strane FDA za redukciju opsega struka. 

Rezultati:

-        Uništava masne naslage

-        Reducira celulit

-        Podiže i zateže kožu

-        Povećava elastičnost kože

-        Čini kožu mekšom

 

Priprema

Konzultacije s našim stručnjacima utvrdit će vaše potrebe i područja na koja treba ciljati tretmanom. Također, procijenit ćemo stanje vaše kože i detaljno proći kroz sam Renew lift postupak smanjenja masnih naslaga. Za sva dodatna pitanja na raspolaganju su vam naši stručnjaci koji će vam dati detaljne upute.

Tijek zahvata

Zone koje će se tretirati prethodno se iscrtavaju.

Uređajem se zatim prolazi željena zona što traje oko sat vremena po regiji, a tretman prati osjećaj topline i blagog peckanja.

Na područje se obavezno nanosi dostatna količina gela koja će omogućiti nesmetano izvođenje tretmana. Po završetku tretmana slijedi završna njega. 

Jedan tretman potreban je za očekivani rezultat. Rezultati se očekuju za 8 - 12 tjedana, a odgovaraju gubitku u prosjeku jednog konfekcijskog broja, odnosno, 2 - 4 cm.

Oporavak

Glavna prednost Renew lift tretmana je učinkovitost bez nuspojava (otekline, podljevi) i bez oštećenja kože. Nadalje, nije potrebno vrijeme oporavka (mirovanje i izostanak svakodnevnih obaveza), nije potrebna primjena anestetskih sredstava, a vrijeme izvođenja zahvata na području određene regije tijela u prosjeku je trajanja 90 min.

Odmah nakon tretmana moguć je povratak uobičajenim aktivnostima.

Popratni efekti

 • osjećaj dubinskog zatezanja kože
 • osjećaj štipkanja i bockanja tijekom tretmana (nestaje odmah po završetku i ovisi o osjetljivosti klijenta)
 • svrbež (nakon tretmana, znak da je proces regeneracije u tijeku )
 • diskretan otok (poželjna pojava, daje trenutni efekt punoće kože)
 • blaga osjetljivost na dodir (prolazi za 2 - 3 dana)
 • modrice (rijetko nastaju, prolazi za 2 - 5 dana)
 • osjećaj utrnulosti u području tretiranog područja

Mjere opreza

RENEW lift tehnologija koristi se već 50 godina u svrhu liječenja, a brojna su klinička istraživanja dokazala da je upotreba ultrazvuka kao tehnologije sigurna u medicini i kozmetici.

Tretman se ne radi osobama sa:

 • malignim oboljenjima
 • autoimunim oboljenjima
 • poremećajima koagulacije
 • paralizom N. facialisa (lice)
 • trudnicama i dojiljama
 • epileptičarima
 • dijabetičarima

 

Apsolutne kontraindikacije:

 • infekcije i otvorene lezije na koži na mjestu tretiranja
 • akutne teške ili cistične akne (lice)
 • prisutnost aktivnih metalnih implantata poput pacemakera, defibrilatora ili metalni implantati u području tretmana

Cijena

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.